måndag, september 11, 2017

Fick svar från Majblommans Major.

Och det svar jag fick gjorde mig inte ett dugg klokare.
Har Majblomman köpt burkinis eller inte? Jag kopierar
och lägger det längst ner, det som man ser när man följer länken, 
Majblommans blogg.


Svaret jag fick på min mail där jag undrade om de köpt in burkinis eller inte. 
Och där står ju att de köpt för 0 kronor. 
Läs sedan blogginlägget och där står .... vad då?

Hej Karin!
Majblommans riksförbund har köpt in heltäckande baddräkter för 0 (noll) kronor.
Ingen av våra lokalföreningar går med överskott. De pengar som samlas in går till barns i respektive kommun behov.
Jag bifogar en länk till vår blogg där vår generalsekreterare reder ut begreppen vad gäller Majblommans lokalförening Hässleholm, barns simkunnighet och grundskolebetyg. http://majblogg.blogspot.se/2017/08/unga-tjejers-simkunnighet.html
Majblomman arbetar ytterst mot FN:s barnkonvention där barns rätt till liv och barns rätt till utbildning slås fast.
M v h

Liv Landell Major. Från Majblommans blogg. 
↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
ONSDAG 30 AUGUSTI 2017

Unga tjejers simkunnighet

Den senaste veckan har en nyhet från Hässleholms kommun skapat diskussioner, främst i sociala medier. Majblomman har nämnts i tämligen kategoriska ordalag mot bakgrund av ett komplext sammanhang. Nu har jag kontrollerat alla fakta i frågan och kan ge följande svar. 
Under 2015 fick skolorna i Hässleholms kommun ett stort antal nyanlända elever att ta hand. Enligt skollagen måste alla elever klara av ett simkunnighetsprov för att få godkänt betyg i idrott. Det är i korthet bakgrunden till att skolhälsovården för två år sedan vände sig till Majblomman med en förfrågan om att köpa in 3 stycken heltäckande baddräkter för utlåning, så kallade burkinis. Frågan hade kommit upp i enskilda samtal mellan tjejer i högstadiet och deras skolsköterska. Flickorna var oroliga för sina betyg. 
Majblommans lokalförening i Hässleholm består av volontärer med dokumenterad kunskap om och erfarenhet av barn och tonåringar i svåra situationer. De har uppdraget att se till alla barns bästa, i enlighet med Barnkonventionen. Våra volontärer tar emot ansökningar om hjälp med intyg från skolsköterskor, kuratorer och lärare som arbetar nära många barn som har det tufft på olika sätt. Majblomman bidrar med skridskor, hjälmar, simhjälpmedel och annat för utlåning.
Vår Majblommeförening i Hässleholm har velat ge alla elever chansen att lära sig simma. Simkunnighet ger en faktisk livförsäkring som de flesta av oss tar för given. Det ger också gymnasiebehörighet, vilket är en förutsättning för alla ungas möjlighet till en god framtid i Sverige.

Majblommans Riksförbund har stort förtroende för Hässleholms lokala Majblommeförening och de volontärer som gör sitt yttersta för att hjälpa barn och ungdomar till ett bra liv och en ljus framtid, oavsett bakgrund.

Att Majblomman skulle bidra till förtryck av högstadietjejerna som behövde klara ett simprov är en ogenomtänkt slutsats. När förändringsarbete behöver genomföras i ett samhälle är det avgörande att man inte trycker barn och tonåringar framför sig för att bana väg i processen. Det är vuxnas ansvar att gå först.

Lena Holm, Generalsekreterare Majblommans Riksförbund

3 kommentarer:

Karins ordöverflöd sa...

Nu har jag rett ut det där med att köpa in burkinis.
Hässleholms majblommeförening (lokalförening( köpte in tre stycken efter
förfrågan från kommunala skolhälsovården.

Spännande, nu tigger kommunen pengar från välgörenhets-
organisationer.

elina sa...

Jaha, det var ett svar från Majblomman som sa ingenting av det vi ville veta bara några snygga floskel. Det säljs inga Majblommor mer av mina barnbarn. Bara en är i den åldern kvar.
Min Kommun ligger back 25 % av budgeten fast vi har ett av landets högsta skatter. Gissa vad de drar in?

Karins ordöverflöd sa...

Jag ska forska lite mer i den där föreningen...hur får de ihop pengar till alla anställda, till lokaler osv osv. Allt kan väl inte komma från majblommeförsäljning?