söndag, september 23, 2018

Ibland måste man hjälpa sig själv.

De fem afghanerna skulle bli tvingade att flytta till en grannkommun. Ingen av dem ville flytta, de ville bo kvar här och gå klart gymnasiet.
Då trädde en (nytt ord, som jag hittade här https://sparosverige.blogspot.com/) godhetsapostel fram och fick med vänner och bekanta, startade en insamling till förmån för de fem grabbarna, det samlades in pengar som skulle gå till hyra.
De skulle hyra en lägenhet och givarna skulle dela på hyran ett halvår framåt, tiden gick. Ett halvår gick och nu var det dags för en ny insamling.

Vänner och bekanta tyckte att de hade fått sin lilla stund i rampljuset, fått hjärtan och glada gubbar, nu var det inte kul längre, allmänheten var inte så roade längre, det blev inga hjärtan, det kom bara påminnelser om att: nu ska hyran betalas.... Hur det gick vet jag inte. Är afghanerna kvar? Ingen aning.

Det jag däremot vet är att godhetsapostelns son sitter häktad för mord sedan december -17, han anklagas för att ha slagit ihjäl en man med en yxa.  Rättegången börjar på tisdag.

Inga kommentarer: